VERZENDKOSTEN

Het verzenden van van een boek is in verhouding duur, ofwel voor de koper of de verkopende partij. Vooralsnog hebben we van onze lezers gevraagd de volledige verzendkosten te betalen. Vanaf februari 2023 is het mogelijk om zelf te kiezen hoeveel je wilt betalen. Hiermee versterken we onze positie ten opzichte van grote aanbieders zoals bol.com en maken we het aantrekkelijker om dichter bij de bron te bestellen. Daarnaast verkorten we de logistieke keten en willen we ook flexibeler omgaan met de koopkracht van mensen. In onze zoektocht naar balans kunnen we de verzendkosten bijvoorbeeld delen. Dus als je bereid bent om de volledige verzendkosten te betalen, stellen we dat zeer op prijs en gun je de auteur een nog betere beloning. Weerhouden de verzendkosten je ervan om in onze bookshop te bestellen of kun je het (even) moeilijk betalen? Betaal dan niets voor verzending. We de rekening ook splitten. Sam sam! 

 

DICHTBIJ DE BRON

Veel van onze boeken zijn verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels. Ben je liever dichtbij de bron, dan is het sympathiek voor de auteur om rechtstreeks in onze boekshop te bestellen. Elk Books wil namelijk de auteur een eerlijke beloning bieden voor zijn of haar creatie. We streven naar een kloppende verdeling in de keten van schrijver, uitgever en boekverkoper. Hoewel traditionele uitgeefconstructies (waarbij de uitgever investeert, de risico's draagt en een klein percentage royalty's uitkeert over de verkopen) volstrekt logisch is, draaien wij het om. Dat doen we door het zwaartepunt van de financiële investering voor het boek bij de auteur te leggen. Hierdoor zetten we de auteur in zijn of haar eigenaarschap en blijft de autonomie en signatuur behouden. Daartegenover staat dat we de auteur belonen met een veel hoger royaltypercentage. 

Dit doen we door het boek (bij voorkeur exclusief) aan te bieden en te verkopen via onze webshop (of de webshop van de auteur) waardoor we de standaard boekhandelskorting van 42% in onze zak houden. We hebben een eigen opslaglocatie voor onze boeken en een verzendhuis. We werken hierbij samen met The Bridging Company, een sociaal-maatschappelijk betrokken en uiterst creatieve partij. 

Op deze manier pionieren we samen met onze schrijvers naar een constructie die eerlijk, kloppend en in balans is.