Herman Annema

Herman Annema (14 apil 1978, Drachten)  groeide op met de boeken van W.G. van de Hulst en de schelmenverhalen van Dik Trom en Pietje Bell. Later haalde hij uit de bibliotheek alles van Snuf de Hond, De Kameleon, de Vijf en Arendsoog. Op televisie kon hij helemaal opgaan in de degen- en mantelfilms van Errol Flynn, de ruimteavonturen van Buck Rogers en de magie van The Neverending Story. Voor wat betreft zijn muzikale ontwikkeling: die stond destijds nog in de kinderschoenen. In de man van nu, woont nog altijd de jongen van toen. En dat is voor Herman een geruststellende gedachte.

Na De Escapisten, zijn debuutroman in 2018, schreef Herman Jacht op de zwaartekracht , welke in het voorjaar van 2022 verscheen bij Elk Books. 


BOEKTRAILER JACHT OP DE ZWAARTEKRACHT


IN BEELD

Jacht op de zwaartekracht laat zich op uiteenlopende creatieve manieren aan de wereld zien. Dat begon in de zomer van 2022 met het openen van de 'Winkel van Niks' (geïnspireerd op een passage in het boek), een unieke pop-up store in het centrum van Groningen. Herman stapte vervolgens op zijn 'boekfiets' en was in te zien met zijn theatervoorstelling Soul Meets Body. Onlangs verstopte hij in iedere provincie een exemplaar van zijn roman voor de gelukkige vinder en maakte hij een bijzondere boektour langs diverse mediabedrijven. BOEKENWEEK 2023

Ik ben alles, is dit jaar het thema van de Boekenweek. In het kader daarvan schreef Herman twee korte verhalen voor een schrijfwedstrijd van het CPNB en Hebban.nl. Mooi thema. Zeker vanuit het perspectief van bewustzijn. Want met ‘Ik ben alles’, kun je alle kanten op. Het is onbegrensd. Net als bronbewustzijn zelf.

Brennmateriaal, een kort verhaal over hoe de zoektocht naar identiteit ook een schaduwkant kan hebben. Hoe we zonder bedding ons als mens kunnen verliezen in de vorm. In de buitenkant, in de mening, in de taal, in het lichaam. Zijn verhaal Onderhuids diende hij in. 


JACHT OP DE ZWAARTEKRACHT BESTELLEN? 

In het ijskoude noorden van Canada groeit de jonge Asay Thorson op met de geestdriftige verhalen van zijn vader Jack en de belofte van een wereld waarin alles mogelijk is. Als kosmische boodschappen zijn vader bereiken, worden de verhoudingen in het gezin op scherp gezet en ontdekt Asay hoe broos geluk kan zijn. Dan verdwijnt Jack spoorloos en verandert alles voorgoed.

 

Jaren later is Asay na vele omzwervingen in Toronto beland. Daar dwingt een raadselachtig bericht hem de deur naar het verleden te openen. Wanneer hij vervolgens in een verslindende schaduwwereld terechtkomt, moet Asay alles op alles zetten om alsnog het mysterie van zijn vaders verdwijning op te lossen. Niet alleen om zijn ziel te redden, maar ook om de liefde voor het leven te hervinden. 

 

Jacht op de zwaartekracht is een magisch realistisch verhaal over in het reine komen met het gewicht van het leven. Over het verlangen naar connectie en de zoektocht naar betekenis. Een ontroerende en meeslepende roman die laat zien hoe we als mensen ten diepste met elkaar verbonden zijn en dat het nooit te laat is voor een nieuw begin.

 

Herman Annema (april, 1978) zwierf lange tijd over de wereld, zocht naar zichzelf en keerde uiteindelijk terug naar het noorden van Nederland. Hier werkt hij als ondernemer en schrijver. Hij is geboeid door de onweerstaanbare aantrekkingskracht van verhalen en hoe ze een gids kunnen zijn in tijden van grote verandering. 

 

Roman / Jacht op de zwaartekracht / Herman Annema

ISBN: 9789493255364 / Paperback  284 pag.


«